Tervetuloa seurailemaan Ketunpojan ja sen Emon yhteisiä ja vähemmän yhteisiä tuotoksia kädentaitojen ja muun puuhailun saralla.
Blogi sisältää myös pohdintaa elävästä elämästä, valokuvia ja kiinanharjakoiran hännän heilutusta. Myös Ketunpojan isukki vierailee blogissa silloin tällöin.
Ai niin, sitten vielä: Kuvat ovat omiani, jos en muuta ilmoita. Ethän kopioi kuviani ilman lupaa!(Tämähän on tietysti kaikille selvä asia entuudestaan..eikös juu.)

perjantai 15. lokakuuta 2010

Kortti kaupasta?

Ylemmissä korteissa on käytetty vedenkestävää tussia ja akvarellejä. Alemmassa hiiltä ja akvarelliä.


Miettikää aihe ensin, ennenkuin tekeminen aloitetaan.

Neuvo lasta maalaamisessa:
Vettä ja väriä on oltava tarpeeksi, mutta ei liikaa. Muista huuhtoa sivellintä ja vaihda vettä tarvittaessa.
Edellisen värin on ensin kuivuttava, jos värien ei halua sekoontuvan keskenään.(Maalaa siis osissa ja esim ensin kalan pää ja sitten pyrstö, sitten evät jne...sitten odottele kuivumista hetki.) Joskus värien sekoittuminen voi kuitenkin näyttää hauskaltakin.
Vesiväri siveltimen rauta osio ei saa koskea väriä eikä paperia.
Näytä minkälainen siveltimen asento on paras. Näytä myös kuinka jälki levenee ja kapenee riippuen kuinka sivellintä painaa paperia vasten.
Tällaisen tekemisen yhteydessä on myös hyvä puhua väreistä ja niiden sekoittamisesta.

Ja sitten vielä vinkki: ÄLÄ tarjoa lapselle aina niitä huonoimpia värejä ja papereita...sellainen ei auta hyvään lopputulokseen eikä edesauta lapsen onnistumisen iloa! Ja muista kehua lasta :)

1 kommentti:

Piristit juuri päivääni kommentoimalla :)