Tervetuloa seurailemaan Ketunpojan ja sen Emon yhteisiä ja vähemmän yhteisiä tuotoksia kädentaitojen ja muun puuhailun saralla.
Blogi sisältää myös pohdintaa elävästä elämästä, valokuvia ja kiinanharjakoiran hännän heilutusta. Myös Ketunpojan isukki vierailee blogissa silloin tällöin.
Ai niin, sitten vielä: Kuvat ovat omiani, jos en muuta ilmoita. Ethän kopioi kuviani ilman lupaa!(Tämähän on tietysti kaikille selvä asia entuudestaan..eikös juu.)

lauantai 2. huhtikuuta 2011

Liimanäppi pääsiäistouhuissa. Eli kokeilevaa pääsiäisaskartelua.

Näitä tarvitset: Silkkipaperia, "elmukelmua", piirustus- ja vessapaperia,sakset,liimaa ja kynän. Silkkipaperin laadulla on lopputuloksen kannalta väliä.(Kova ja hailakan värinen paperi antaa läpikuultavamman ja vähävärisemmän tuloksen.)
Piirrä tarvittava sabloona tavalliselle paperille.(Ei muuten uskoisi, että tämä äiti-ihminen osaa opettaa oikeaoppista kynäotetta :D )
Sabloonan avulla piirrä kuvion pohja silkkipaperille. Vaaleä väri on hyvä.
Leikkaa pohjakuvio.
...Sekä koristeet.
Laita pöydälle "elmukelmua" niin, että se pysyy paikoillaan. Turauta liimaa sopiva määrä kelmulle.
Levitä liimasta hieman pohjakuvaa suurempi tasainen "läntti" kelmun päälle.
Aseta pohjakuva varovasti keskelle liimalänttiä.
Lisää pohjakuvan keskelle läntti liimaa, jonka levität tasaisesti kuvan päälle keskeltä ulospäin käyttäen sormea hellävaraisena lastana.(Kuin tekisit auringon säteitä.)
Putsaa (tai ole putsaamatta:D ) isommat liimat sormista ja asettele varoen koristeet pohjakuvan päälle.Myös koristeiden päälle voi lopuksi levittää varoen liimaa.(Pienempien lasten kanssa tämä jää aikuisen hommaksi...etteivät koristeet jää sormiin kiinni tai ruttaannu.)
Kuvion kuivuttua rauhassa ja siirtelemättä irrota kuvio kelmusta ja leikkaa ylimääräiset kuivat liimat reunoista pois.

Ja valmista on(Paperi oli tällä kertaa sitä huonompaa ja hailakampaa..). Kiinnitä ikkunaan tai askartele kuvioista mobile, mutta muista, että kosteus ei sovi liimakuvion kanssa yksiin!


Tässä toivottavasti jotenkin ymmärrettävä opastus liimakuvioiden tekoon. Soveltakaa lisää ja keksikää uusia käyttötapoja :) Esim monet kerrokset, vaikka revitytkin voisivat näyttää kivoilta...varsinkin tuon ohuemman paperin kanssa. Pohjakuvio voi myös olla monista palasista, kunhan ovat hieman päällekäin, jotta pysyvät kiinni toisissaan.

8 kommenttia:

  1. En olekaan ennen nähnyt tällaista tekniikka. Vau. Aikas liimaista... Mutta hauska. Pitää laittaa korvantaakse!

    VastaaPoista
  2. No taitaa olla ihan mun oma tekniikka :D Lapsena tein usein erilaisia liimakokeiluja..mm. värjätystä liimasta. Tämä muistuttaa decoupage-tekniikkaa..tavallaan :D Ja saattaa tietysti olla, että joku muu jossain tekee ihan samoja juttuja.

    VastaaPoista
  3. Ps: Viimeinen kuva on otettu niin, että liima ei ole ihan täysin kuivaa vielä...siitä sameus.

    VastaaPoista
  4. Tätä tarvitseekin heti kokeilla lasten kanssa!

    VastaaPoista
  5. Kivalta kuulostaa ja näyttää. Ihan uusi tekniikka minullekin.

    VastaaPoista
  6. Irmeli: Töissä olen tehnyt jo monen lapsen kanssa. Tummanvihreä, sininen ja punainen paperi toimivat hyvinä koristeväreinä.Jotkin silkkipaperin luovuttavat väriä enemmän kuin toiset->väri voi siis levitäkin.(Tee koekappale..)Ja voihan tuota tehdä läpinäkymättömän paperin kanssa myös.Tai sirätä valmiiseen kohokuvioita vaikka silkkipaperipallosista.

    Sussi: Kiitosta vain...tahmaista puuhaa ja lapsista niin iljettävän ihanaa, kun kädet saa oikeasti sotkea. Toisille se on jopa vaikeaa :D

    VastaaPoista
  7. Tää on kiva ohje, minä taidan siskontytön ottaa askartelukaveriksi ;-D

    VastaaPoista
  8. Mags: Teet kumminkin yksinäsi ;) Lasta kannattaa ohjeistaa olemaan hellä silkkipaperin kanssa...se kun ruttaantuu ja menee rikki helposti. Oivaa voiman hallinnan harjoittelua :D

    Aiempaan kommenttiini on eksynyt sana sirätä :D Olen tainnut hakea sanaa lisätä :D

    VastaaPoista

Piristit juuri päivääni kommentoimalla :)