Tervetuloa seurailemaan Ketunpojan ja sen Emon yhteisiä ja vähemmän yhteisiä tuotoksia kädentaitojen ja muun puuhailun saralla.
Blogi sisältää myös pohdintaa elävästä elämästä, valokuvia ja kiinanharjakoiran hännän heilutusta. Myös Ketunpojan isukki vierailee blogissa silloin tällöin.
Ai niin, sitten vielä: Kuvat ovat omiani, jos en muuta ilmoita. Ethän kopioi kuviani ilman lupaa!(Tämähän on tietysti kaikille selvä asia entuudestaan..eikös juu.)

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Päivän peli.



Haastetta kerrakseen. Siis siinä, jos pitäisi oppia, mutta ei yhtään kiinnosta. Tätä myös jumiutumiseksi saatetaan joskus sanoa.

Silloinpa otamma avuksi mistä-olet-kiinnostunut-haastattelun. Tai jos tapaus on ilmiselvä ja kiinnostuksen kohde on kovin näkyvä, ryhdymme suoraan toimeen.

Kuvassa pönöttää NINJAGO!-lauta. Kuvasta puuttuu pelilauta, jossa nappulat kiertävät nopan lukujen mukaan. Kuvassa ei myöskään näy Ninjago-hyrriä, jotka ovat oleellisia tämän pelin pelaamiselle.

Säännöthän ovat niinkin yksinkertaiset kuin: Heitä noppaa. Siirrä pelimerkkiäsi nopan osoittaman luvun verran eteenpäin. Jos osut NINJAGO!-ruutuun, pyöräytä hyrrääsi tehtävälaudalla ja toimi ohjeen mukaan.
Mikäli hyrrä pyörii ulos tehtävälaudalta, joudut siirtämään pelimerkkiäsi yhden ruudun taaksepäin. Mikäli osut NINJAGO!-ruutuun pyöritä ja suorita tehtävä.
Ensinnä maaliin päässyt on NINJAGO!-kuningas!

Ovelasti on tarkoitus oppia: numerot 1-9, seuraamaan ohjetta, odottamaan ja seuraamaan omaa vuoroa, hieman liikunnallisia juttuja, harjoittamaan sorminäppäryyttä, toimimaan ryhmän jäsenenä, olemaan paikoillaan, keskittymään leikkiin pitkäjänteisesti, ja mitä vielä kaikkea hienoa ja upeaa :D

Lapset itse valitsivat kortteja, joista kuvat tehtiin, sekä selittivät minkä tyyppinen kirjoitus/tehtävä kohtaan sopisi. Tosin lautaan olisi kuulemma pitänyt tehdä vielä lisää kuvia, mutta tällaiselle käsipuolelle tehtävä on juuri nyt hieman liian suuri pala haukattavaksi. Ainakin yhteen menoon.

Vahemmille lapsille voisi aivan yhtä hyvin tehdä pelin, jossa pitää suorittaa vaikka kertolaskuja(Esim 2 tai 3 kertotaulu) ja sitten suorittaa tuloksen verran jotakin, vaikka naruhyppyjä jne. Mahdollisuuksia varioimiseen on yhtä paljon, kuin meillä on mielikuvitusta.
Myös lasten itsensä toimiminen pelinappuloina suurella pihapelialustalla/ruudukolla voisi olla mukava juttu. Tai sellaisen suuren pelin tekeminen pihalle, jossa joutuisi käyttämään hieman voimaa(turvallisesti) siirtämällä sopivia pelinappuloita.(Esim shakki-pelistä olen nähnyt tällaisia isoja versioita) Tuon tyyppiset pelit olisivat omiaan lapsille, joilla on tarve liikkumiseen ja energian purkuun, jotta jaksavat keskittyä seuraavaan hetkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristit juuri päivääni kommentoimalla :)