Tervetuloa seurailemaan Ketunpojan ja sen Emon yhteisiä ja vähemmän yhteisiä tuotoksia kädentaitojen ja muun puuhailun saralla.
Blogi sisältää myös pohdintaa elävästä elämästä, valokuvia ja kiinanharjakoiran hännän heilutusta. Myös Ketunpojan isukki vierailee blogissa silloin tällöin.
Ai niin, sitten vielä: Kuvat ovat omiani, jos en muuta ilmoita. Ethän kopioi kuviani ilman lupaa!(Tämähän on tietysti kaikille selvä asia entuudestaan..eikös juu.)

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Bitti-viidakon tähtöset

Noh niin.
Olen taas ollut tauolla, oikein blogi-vieroituksessa. En ole edes muiden blogeja ole tiiraillut. Paitsi tänään.

Netin käyttöni on painottunut lähinnä naamakirjan selailuun ja pähkäilyyn, millä poistan esim Ketunpojan itselleen värkkäämät Twitterit sun muut.

Meillähän on siis vain yksi kone. Se ainokainen asustaa keittiössä, ja on valvovan silmän alla. Ei BB:n, vaan minun pahan ja kaiken näkevän öögani alla. ("Äiti..Mistä sä aina tiedät kaiken?!")

Nyt olen kuitenkin herännyt siihen, että kaikista estoista ja minun kyyläämisestäni huolimatta, Ketunpoika puuhailee ihan omiaan. Mutta sitähän en Ketunpojalle paljasta :D

"LOL, OMG, WTF, IRL"?! Äiti, senkin kalkkis..Eksä ymmärrä! Siis mitä?

Katselin yleltä (Areenalta http://areena.yle.fi/video/1322828164404) pätkää, jossa puhuttiin siitä, että nykypäivän nuoriso ja lapset ovat kasvaneet netin ja muun median ihmeelliseen maailmaan. Me muut taas saamme oman kykymme mukaan luovia alati kehittyvässä bitti-viidakossa.

Kun itse olin pieni, ei meillä ollut näppäinpuhelinta, videonauhuria, kasettisoitinta eikä sähkökäyttöistä kirjoituskonetta-siis asioita, joita oma lapseni ei enää juuri käyttele-tietokoneesta, kosketusnäyttöpuhelimesta tai pelikonsolista puhumattakaan.

Aika kuitenkin menee eteenpäin ja mediataitoja on syytä opetella niin meidän aikuisten, kuin lastenkin.

http://mediajanuoriso.wikispaces.com/linkit 


Twitterin saimme kuitenkin poistettua, enkä anna vielä lupaa omaan naamis-profiiliinkaan.(Vaikka kaikilla muillakin on)
Enkä poista estojakaan.(Vaikka muutkin pelaa K-18 pelejä ja niiden vanhemmat antaa niiden pelata.)
Tietoisuus, opettelu ja tutkiminen ei mielestäni tarkoita kaiken sallimista.
Eikä selitykseksi riitä, että "kun ne jossain muualla sitten kuitenkin..."
Samalla periaatteella hyväksyttävää olisi alkoholin ja tupakkatuotteiden raijaaminen alaikäisille kotikoloihin "..kun ne kuitenkin jossain muualla..."

Rajat on luotava myös bitti-viidakkoon. Kalkkis-nimityksen uhallakin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristit juuri päivääni kommentoimalla :)