Tervetuloa seurailemaan Ketunpojan ja sen Emon yhteisiä ja vähemmän yhteisiä tuotoksia kädentaitojen ja muun puuhailun saralla.
Blogi sisältää myös pohdintaa elävästä elämästä, valokuvia ja kiinanharjakoiran hännän heilutusta. Myös Ketunpojan isukki vierailee blogissa silloin tällöin.
Ai niin, sitten vielä: Kuvat ovat omiani, jos en muuta ilmoita. Ethän kopioi kuviani ilman lupaa!(Tämähän on tietysti kaikille selvä asia entuudestaan..eikös juu.)

perjantai 27. toukokuuta 2011

Kaamea räkälöntti!

 Kevätjuhlat töiden puolesta on juhlistettu ja viimeinen rutistus alkaa. Sitten vielä hetki pienempien lasten parissa työskentelyä ennen kesäloman alkua.
Tähän vuodenaikaan sitä ihmettelee joka kerta lasten huimaa kasvua :)

Ketunpojalla ei varsinaisia kevätjuhlia olekaan. Hänen koulussaan valmistetaan juhlat joka toinen vuosi jouluna ja joka toinen keväällä. Pienimuotoinen todistustenjakotilaisuus toki on joka kerta.
Taidan silti hipsiä koululle kukkasten kera ;)



 Ketunpojalta sain kimpun voikukkia.


Joiden ihanaa keltaista katselee ilokseen....Mutta yhden varressa oli "räkää! Yäääääk!!! " ;) :D




Tai ei sittenkään...


"Sylkikaskas (Philaenus spumarius) on 5–6 mm pitkä ruohikossa elävä hyönteinen. Etenkin keväällä voi nähdä kasvien varsissa niiden aiheuttamia sylkipalloja, joita kansanomaisesti kutsutaan käärmeensyljeksi. Sylkipallon sisällä elää sylkikaskaan toukka, joka imee kasvinesteitä suojaavan pallon sisässä. Imiessään kasvinesteitä toukka samalla puhaltaa ilmaa peräpäästään, jolloin vaahto syntyy. Sylkipallo suojaa toukkaa lähinnä kuivumiselta, mutta myös vihollisilta. Toukan voi nähdä pyyhkimällä syljen pois. Sylkikaskaita tavataan Suomessa Lapissa saakka."(wikipedia)


 Yritettiinpä pyyhkiä..vaan ei löytynyt toukan toukkaa...


Tutkittiin olisiko öttiäinen kukan sisällä...Hmmm..Eipä ollut...



Tarkempi tutkiminen osoitti kukinnon alapuolella olevan isomman "räkä" kasan..."Yöööök!" :D


Sellainen "hirvitys" sieltä sitten paljastui :D

Ketunpoikaa nauratti ötökän liikkuminen ja "takapuolen heiluttelu". Yllättävän vikkelä tuo kaveri minustakin oli. Ja hetken paperilla suunnistettuaan, kipitteli takaisin kukinnon alla olevaan sylkikotiinsa, jonka suojissa palautamme sen takaisin luontoon, ojan penkalle, kauaksi kasvimaasta ja pihan kasveista :)

Ahven pääsköön myös takaisin järveen viikonloppuna ja jääköön tämä tuulitukka huushollimme ainoaksi lemmikiksi..ainakin joksikin aikaa, kunnes taas ilmestyy jonkin sortin ötökkä, nilviäinen tai muu "paijailtava" :D

Tämä "lemmikki" saisi tulla taas toimintakuntoon...Josta tulikin mieleen, että nyt lähden hakemaan varaosia.


Hyvää viikonloppua!

3 kommenttia:

  1. Perusteellisesti tutkittu :) Nyt varmasti muistan muuten miekin, että mistä ne sylkiklöntit kasveihin tulee. Aina oppii uutta!
    Onnittelut että kevätjuhlat siellä jo takana! Meillä ens tiistaina, perjantain harkoissa vieläkin "lievää" häröilyä ja muistinmenetyksiä, mutta ehkä se siitä.
    Lemmikeistä.. Olen tässä aamun googlaillut koiria. I yllätti&ehdotti, että mietis taas sitä koirajuttua - ja tietysti heti aloin miettiä :D
    Iloista viikkistä!

    VastaaPoista
  2. Sylkeä olenkin nähnyt, mutta en itse ötökkää. Kiva ja mielenkiintoinen kuvasarja:)

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Peppi: Meillä on aina käynnissä jonkin sortin tutkimus :D
    Lapsena inhosin noita sylkikaskaan vaahtopäitä kukissa, kunnes tajusin ötökän/toukan olevan noin pieni.
    Kiitos onnitteluista :D Lievä häröily kuuluu asiaan, ja jos kenraalit menevät vähän hassusti, menee esitys erinomaisesti. Ja onhan se sitten lasten näköinen juhla...Eli ei turhia paineita ;)
    Jään odottelemaan mitä teidän koiruusrintamalla tapahtuu :)
    Samoin sinne!

    Sussi: No nyt paljastui ötökkäkin.
    On harmiton ojan kasveissa, mutta esim mansikkamaalle suurina joukkoina eksyessään ei niin mukava.
    Niitä(aikuisia sylkikaskaita) pitäisi olla vissiin 11 eri värimuunnosta Suomessa. Eli siitä vain tutkimaan lisää :)
    Mukavaa viikonloppua myös sinne!

    VastaaPoista

Piristit juuri päivääni kommentoimalla :)