Tervetuloa seurailemaan Ketunpojan ja sen Emon yhteisiä ja vähemmän yhteisiä tuotoksia kädentaitojen ja muun puuhailun saralla.
Blogi sisältää myös pohdintaa elävästä elämästä, valokuvia ja kiinanharjakoiran hännän heilutusta. Myös Ketunpojan isukki vierailee blogissa silloin tällöin.
Ai niin, sitten vielä: Kuvat ovat omiani, jos en muuta ilmoita. Ethän kopioi kuviani ilman lupaa!(Tämähän on tietysti kaikille selvä asia entuudestaan..eikös juu.)

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Pala kakkua ja toisenlainen synttärilahja.

Eilen tehtiin ruokaa syksyisistä sienistä. Pastaa, sieniä, sipulia, rehellistä voita, ja mausteita (pippuria, suolaa ja persiljaa.) ja no...ihan vähän parmesaania päälle. Siinä ei sen kummempia soosseja tarvittu. Ei edes ketsuppia, paitsi ketunpoika, joka rakastaa sitä tavaraa yli kaiken.


Pastan voimalla ketunpojan isä kiipesi katolle ja tiputteli koko rivitalon mitalta lumet alas.
Ja ketunpoika riemuitsi suuresta lumivuoresta, joka takapihalle ilmestyi.


Kuin majakaksi ikään, väsäsi ketunpoika lumilyhdyn kasan päälle. Samaan aikaan väsäsi emo palan kakkua synttärivieraille: Isovanhemmille ja tädeille.

Alla 6 munan kääretorttu (viipaleina) omenasoseella ja lemon curdilla. Päällä kerroksittain kaksi eri hyydykettä:sitrus ja omena. (Perusohje hyydykkeeseen: purkki kermaa vaahtona + purkki rahkaa (Naturel tai maustettu) + makuainetta (Hilloa,sosetta, vaniljaa..) oman mielen mukaan. Tarvittaessa sokeria. Liivatetta n. kolme tuohon määrään/ohjeen mukaan..huomioi esim marjojen tuoma nesteen lisäys.) Valutetut ja kuutioidut purkkipersikat päälle ja kerma reunaan. (Kokosin kakun irtopohjavuokaan, jossa on tarjoilualusta itsessään.)

 Kakun perusidea oli "nyhjää tyhjästä" eli mahdollisimman vähän juuri tätä varten ostettavia aineksia: Purkkipersikoita, omenasosetta(omatekoista, että joulutorttujen teosta jäänyttä), lemon curdia, jauhoja, munia, liivatetta jne löytyi kotoa. Kaupasta sitten piti hakea purkki tavallista, ja purkki maustettua rahkaa sekä kolme kermaa. Siitä se ajatus sitten lähti ;)

Tarjoilut kelpasivat ja vieraat viihtyivät.
Lahjaksi ketunpoika sai potkukelkan. Lupasi huomenna mennä kouluunkin sillä :D

Loppuillasta kerroimme ketunpojalle, että häntä odottaa vielä yksi lahja. Hieman erilainen sellainen.
Lahja, joka olisi kestävä ja hyvän mielen tuova. Sellainen, jonka valintaan ketunpoika voisi itse vaikuttaa.

Ennen nukkumaan menoaan ketunpoika hymyili... Hänellä on nyt kummi-lapsi Ugandasta:Centurio, 9-vuotta, joka pitää pallopeleistä :)

3 kommenttia:

Piristit juuri päivääni kommentoimalla :)