Tervetuloa seurailemaan Ketunpojan ja sen Emon yhteisiä ja vähemmän yhteisiä tuotoksia kädentaitojen ja muun puuhailun saralla.
Blogi sisältää myös pohdintaa elävästä elämästä, valokuvia ja kiinanharjakoiran hännän heilutusta. Myös Ketunpojan isukki vierailee blogissa silloin tällöin.
Ai niin, sitten vielä: Kuvat ovat omiani, jos en muuta ilmoita. Ethän kopioi kuviani ilman lupaa!(Tämähän on tietysti kaikille selvä asia entuudestaan..eikös juu.)

lauantai 29. tammikuuta 2011

Kuumia tunteita, viileitä väristyksiä.

Kuumia tunteita on aiheuttanut tänä viikonloppuna parikin asiaa.

Numero yksi:
Ihana keitto lämmittävillä mausteilla.


Chiliä ,tuoretta inkivääriä ja valkosipulia, mustapippuria sekä spice up!:n vihreää thai curry tahnaa niin paljon, kuin sielu sietää ja suuhun sopivissa suhteissa.  Pistetään mausteet pataan pyörimään maustamattomien kanapalojen ja öljyn kanssa.(Oman sopan palat leikkelin rintapaloista.)

Keittopohjaan kookosmaitoa/kermaa ja kanalientä sekä porkkanaraastetta hurjat määrät.Ja tietty ne kanat ja mausteet sinne perään. Sekaan vielä reilusti kevyesti kypsennettyä paprikaa suikaleina sekä pehmeäksi kypsennettyjä sipulin suikaleita. Suolaa/soijakastiketta ja sopivia yrttejä ja lisää mausteita saa nakata vielä lisäksi, jos tuntuu siltä. Keitellään vielä hetki, mutta niin, että paprikat eivät muutu täysin lötköiksi! Kasvisversio käden käänteessä jättämällä kanat pois ja korvaamalla kanaliemen kasvisliemellä.Kasviksia, kuten perunaa voi myös lisätä. Nam nam!
Kyllä lämmitti niin mieltä, kuin mahaakin!

Ja sitten asia kaksi:
Rupesi jo korventamaan ja polttamaan ja sitten tuli ne viileät väristykset selkäpiihin. Ehei...ei se ollut keiton vika kuten luulette...vaan...Aaarg! Koiran kutale pissi suoraan kameralaukun kulmaan!

Miten on elukka voinutkin etsiä asunnosta sen asian, jolle olisin toivonut kastelua kaikkein vähiten!
Ja miksi se ylipäätään pissasi sisälle, kun ei ole sitä yleensä tehnyt.(Syytän uutta märkäruokaa..ja ihmisten mahdollista heräämättömyyttä ulospyyntöön yöllä?)

Onni onnettomuudessa: Kuin ihmeen kaupalla kamera selvisi hengissä ja pissattomana, toisin kuin paperimateriaali ja piuhat, joita laukku sisälsi.
Selvää on, että paperit on hukattava, mutta piuhat selvisivät puhdistuksesta.
Huomenna selviää pääseekö laukku laukkujen taivaaseen, sillä ohjeistus kertoi, että saa vain pyyhkiä kostealla. Joo-o..se ei nyt ihan riittänyt :D Laukun vaihtoehdot olivat selvät: Joko kunnon vesipesu tai lähtöpassit. Voitte arvata, että vesipesu tuli ykkösenä.

7 kommenttia:

  1. Onnittelut... Kaikki hyvin...!
    Keitto - maukas... Kamera pelastettu...
    *Haukulle* haukut.. :-)
    Hyvää viikonloppua kaikesta huolimatta...

    VastaaPoista
  2. Ehkäpä koira tunsi itsensä hylätyksi kun vaan söitte hyvää keittoa!

    Kyllä meidänkin eläimet ovat alkaneet osoittaa mieltään. Ovat kyllästyneet lumihankiin ja pakkaseen...

    VastaaPoista
  3. Ihanaa väriterapiaa,
    ulkoisesti ja sisäisesti virkistävää :-D

    VastaaPoista
  4. Keitto kuulostaa ja näyttää herkulliselta.

    Mikähän koiralla, kun noin sattui.

    VastaaPoista
  5. Eko: Kyllä todella olin onnellinen kameran puolesta. Koira ei saanut edes haukkuja, sillä en saanut itseteosta kiinni, kun lirautus oli sattunut yöaikaan.Kiitos toivotuksista ja hyvää loppu viikonloppua myös sinne :)

    Irmeli: Epäilen:D Ostin "kurmeeta" myös koiralle.Oli sellaista herkullista "lihapataa". Ihan uutta herkkua ja varmasti kovin nestepitoisempaa kuin normaali ruokansa, joten yhdistin pissaamisen jotenkin siihen. Ja siihen, että ei olla mahdollisesti herätty ulospyyntöön.
    Nappi ei ole kovin kyllästyneen oloinen. Se nauttii ulkoilusta, mutta tykkää oleilla ihan sisälläkin, kunhan joku vaan jaksaa heitellä palloa ;D

    Mags:Värikäs ruoka lautasella on piristävää :) Ja "piilotettuna" kasviksia tulee syötyä enemmän kuin muuten... pätee varsinkin ketunpoikaan.(Raastin on kovassa käytössä...)

    VastaaPoista
  6. Sussi:Suosittelen kokeilemaan...Myös kalaversio keitosta on hyvää. Siitä jätän tuon thai-töhnän pois ja lisään sitruunamehua. Ja korvaan liemen kalaliemellä.

    Koiralla epäilen hetkellistä mielenhäiriötä ja sitä nesteen saannin yllättävää lisäystä ruoassa.
    Nappi ei ole merkkaillut tai noin osoitellut mieltään enää pitkiin aikoihin...silloin aikuistuessa yritti, mutta se loppui lyhyeen.
    Harmi vain, että otti kohteeksi kameralaukun...Tosin, jotain vasten sitä on aina hätänsä tehtävä.
    Ei osannut aavistaa, että nyt oli huonoin mahdollinen kohde sohvan ja lp-korin lisäksi.

    VastaaPoista
  7. Herkullisen näköistä keittoa. Tykkään tulisesta ja mausteisesta ruuasta, että voispa melkein kokeilla tuota!
    Ja voihan Nappi, minkä teki, ei todellakaan nappivalinta. Onneksi kamera sentään säilyi, huh.

    VastaaPoista

Piristit juuri päivääni kommentoimalla :)