Tervetuloa seurailemaan Ketunpojan ja sen Emon yhteisiä ja vähemmän yhteisiä tuotoksia kädentaitojen ja muun puuhailun saralla.
Blogi sisältää myös pohdintaa elävästä elämästä, valokuvia ja kiinanharjakoiran hännän heilutusta. Myös Ketunpojan isukki vierailee blogissa silloin tällöin.
Ai niin, sitten vielä: Kuvat ovat omiani, jos en muuta ilmoita. Ethän kopioi kuviani ilman lupaa!(Tämähän on tietysti kaikille selvä asia entuudestaan..eikös juu.)

maanantai 6. joulukuuta 2010

Perinteitä, vanhaa tavaraa ja uusia konsteja.


Vanha on mielestäni kaunista. Pidän niin retrosta, kuin ihan vanhoista talonpoikaisesineistä.

Vanhat kirjat ovat sellaisia, että niitä on vaikea ohittaa. Myös kauniit käyttöesineet ovat minun mieleeni.
Vain tilanpuute ja ajatus "turhan" tavaran ostamisesta ja hamstraamisesta ovat esteenä sille, että kotini olisi täynnä kaikenmoista.Vaikka sieltä nyt löytyykin sitä jos tätäkin ;)

Ylemmän oikeanpuoleisen kuvan "olkipukki" on tehty meriruohosta. Ei siis perinteinen versio kyseisestä koristeesta. Ostin sen Jyväskylästä vuosia sitten. Pukkia varjelen henkeni kaupalla, ja pakkaan sen aina pois huolellisesti joulun jälkeen. Olen ehkä rakastunut siihen ...Ja tämä asiahan on jo melkein vitsi meidän perheessä :D

Toinen varjeltu joulukoriste näkyy ylemmässä vasemmanpuoleisessa kuvassa. Kyseessä on niin kristillisyyteen kuin pakanuuteenkin liitetty Tuomaanristi. Tämä kyseinen risti on käsityötä kuten pukkikin, ja olen sen saanut isovanhemmiltani aikoinaan.

Tietyt asiat toistuvat meidän joulussamme. Ovat siis perinteitä, joko omiamme tai mukanamme lapsuudesta tai kauempaa tuomia asioita.
Perinteet ovat hyviä, kunhan ne ovat sellaisia, että niistä nauttii. Ne muistuttavat juuristamme ja luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta.
Pakolla suoritettavat perinteet toimivat päinvastoin luoden kireän ja stressaantuneen mielen.
Aikoinaan lehdessäkin ollut juttu jouluperinteistä kiteytti hyvin:
"Miettikää mikä juuri teillä tekee joulun... Antakaa jokaisen perheenjäsenen kirjoittaa lapulle kolme tärkeintä asiaa juuri teidän jouluunne liittyen... Keskustelkaa mitkä perinteet ovat teille tärkeitä ja mistä asioista voisi tulla uusia perinteitä juuri teille."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristit juuri päivääni kommentoimalla :)