Tervetuloa seurailemaan Ketunpojan ja sen Emon yhteisiä ja vähemmän yhteisiä tuotoksia kädentaitojen ja muun puuhailun saralla.
Blogi sisältää myös pohdintaa elävästä elämästä, valokuvia ja kiinanharjakoiran hännän heilutusta. Myös Ketunpojan isukki vierailee blogissa silloin tällöin.
Ai niin, sitten vielä: Kuvat ovat omiani, jos en muuta ilmoita. Ethän kopioi kuviani ilman lupaa!(Tämähän on tietysti kaikille selvä asia entuudestaan..eikös juu.)

keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Maailman parhaalle isille ja äidille...

Ja tällaiset korut sitten paljastui ketunpojan paketoimasta "tuliaislahjasta" Poika oli itse keksinyt veistellä korut. Toinen oli puusta ja toinen kaarnasta.Poika ilmoitti tekevänsä koruja lisää. Äiti voisi vain antaa vaikka puuhelmiä lisäksi..

Puukon käyttelyä kannattaa ruveta jo aika varhain harjoittelemaan aikuisen valvonnassa. Se on hyödyllinen taito ja kehittää lapsen silmän ja käden yhteistyötä, samoin kuin auttaa oppimaan omien voimien hallitsemista.

Ensimmäiseksi puukoksi kannattaa valita sormisuojalla varustettu ja vaikka kärjestään hieman tylppä puukko.(Tällaisia myydään siis juuri ensipuukon nimellä. Hyvän oloisia ensipuukkoja myy monikin puukontekijä esimerkiksi markkinoilla.Partioaitassa myydään myös puukkoja, joissa on sormisuoja...)
Tärkeää on kuitenkin kunnollinen, käteen sopiva puukko, joka on terävä! Tylsällä puukolla saadaan aikaiseksi huonoa jälkeä niin veistokohteeseen kuin käteen, jos haava tulee.

Opeta lasta käsittelemään puukkoa turvallisesti: Veistetään pois päin itsestä. Pidä kunnolla kiinni puukosta ja veistettävästä kohteesta ja niin, että veistettävästä kohteesta kiinni pitelevä käsi on riittävän kaukana veistokohdasta.

Ihan ensimmäiseksi veistokohteeksi voi sitten ottaa vaikka porkkanan. Se kun on mukavan pehmeä. Toinen perinteisempi aloitusmateriaali on tietysti kaarna. Muista kuitenkin kerrata jokamiehen oikeudet, ennenkuin lähdet kaarnaa hakemaan naapurin puista ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristit juuri päivääni kommentoimalla :)