Tervetuloa seurailemaan Ketunpojan ja sen Emon yhteisiä ja vähemmän yhteisiä tuotoksia kädentaitojen ja muun puuhailun saralla.
Blogi sisältää myös pohdintaa elävästä elämästä, valokuvia ja kiinanharjakoiran hännän heilutusta. Myös Ketunpojan isukki vierailee blogissa silloin tällöin.
Ai niin, sitten vielä: Kuvat ovat omiani, jos en muuta ilmoita. Ethän kopioi kuviani ilman lupaa!(Tämähän on tietysti kaikille selvä asia entuudestaan..eikös juu.)

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Kammottavat lastenkekkerit.

Netistä metsästämällä löytää kaikenlaisia kivoja vinkkejä juhlien pitoon.
Itsekin surffailin ahkerasti enkä juuri nyt muista mistä vinkkejä poimin, mutta hakusanoina käytin mm : Halloween, lapsille juhlat, kauhujuhlat.
Yksi suomalainen blogi liittyen aiheeseen taisi olla PiiRoo...jos muistan nimen oikein.

Ketunpojan ollessa noin 4-5 vanha pidimme "halloween" juhlat lapsille. Menestys oli hyvä.
Tänä vuonna ketunpoika halusi pitää uudet juhlat naamiaistyyliin.

Juhlapukeutumisen innoituksena toimi tällä kertaa juuri lukemisen alla oleva Ystäväni pikku vampyyri(Angela Sommer-Bodenburg) .
Ketunpojan hiukset pistettiin pörrölleen ja kasvoihin käytettin Snazaroo:n meikkivärejä ja special fx kit:stä otettua "vahaa" jolla voi luoda aidohkoja haavoja ym. (Värejä saa näihin aikoihin mm. tiimarista.) Eli otsaan haava, kasvojen pohja valkoinen(Huomioi korvat, hiusraja ja kaulakin.) Silmien ympärille häivyttäen mustaa ja verenpunaista. Suupieliin varovaiset verivanat verenpunaisella  ja pienet valkoiset hampaat alahuulen reunoihin. Lisäksi pieniä varjostuksia ja veriroiskeita karkealla sienellä sopiviin paikkoihin. Kaulaan veriset puremajäljet.
Vaatteiksi valittiin mustat perusvaatteet: Paita ja housut, joiden päälle leikkasin mustasta kankaasta yksinkertaisen viitan: Noin neliön mallinen pala, johon keskelle viilto pään läpimenoa varten. Reunat muotoiltiin siipimäisiksi.

Juhlien järjestämisessä "auttoi" myös alkava sisäkattoremontti, jonka vuoksi jouduimme tyhjentämään olohuoneen ja keittiön melkeinpä täysin tyhjiksi ja peittämään kankain/jätesäkein ne huonekalut joita ei voinut siirtää.
Koristeluita oli jo edellisistä juhlista jäljellä ja joitain uusia tehtiin ketunpojan kanssa lisää.
Muutamaan lamppuun vaihdettiin kynttilänliekkiä muistuttava lamppu ja yhteen lamppuun värillinen polttimo. Muuten valaistuksena toimi tuunatut jouluvalot, yövalo (Ikean kummitus.) ja patterikäyttöinen myrskylyhty, jota muuten käytetään sähkökatkojen aikaan.Joihinkin lamppuihin pistettiin värillistä piirustuspaperia varjostimeksi.
Musiikkina juraheviä ;) (Hevisaurusta.)


Tarjoiluissa mentiin aika pitkälle helpoilla kaupasta valmiina ostetuilla jutuilla.
Lihapullia=peikon papanoita, nakkia=Katkenneita sormia: ennen höyrykypsennystä vain leikataan kynsi ja nivelen viillot.
Veri-dippiä=ketsuppia.
Erilaisia karkkeja (teemaan sopien ja mukavasti nimeten) ja jäätelöstä muotoiltu kallo sekä keksejä, jotka koristeltiin valkosuklaalla ym.
Juomina kahta eriväristä mehua: vihreää ja punaista.

Ohjelmana oli ulkoleikkejä. (Tuikkista taskulampuilla, kuka pelkää krokotiilia, mörkö-hippaa ym.)
Tosin ensin etsittiin sisältä taskulamppujen avulla lepa-lepakon avunpyyntö kirje: Paha noita oli varastanut sen munat(Tyhjiä koristeltuja vedellä täytettyjä pääsiäismunan sisuksia.) ja pistänyt ne lempiruokansa lapamatokiisselin (Riisinuudeleita maizena-kiisselissä.)sekaan.
Lepakko(Ulos piilotettu heijastin.) toivoi lasten pelastavan munat ja tuovan ne hänen tykönsä, jolloin lapset saisivat asiaan kuuluvan palkkion.(Koristellut eväspussit, joissa oli silmätikkari, ilmapalloja ja hämähäkkisormus.)

Sitten rahanmenoa pelkääville:
Ostakaa ostettavat halloween aleista tai muista vastaavista.  Käyttäkää mielikuvitusta. Tehkää itse koristeita.
Käyttäkää vanhoja lakanoita, jätesäkkejä tms rekvisiittana ja säilökää mahdolliset jo ostetut koristeet. Koristeina voi käyttää myös ulkoa tuotuja kuihtuneita kukkia/oksia tai laittaa lasipurkkeihin jotakin inhan näköistä koristeeksi. Jo pelkästään valaistusta muuttamalla tila muuttuu.

Ja mikä tärkeintä keksikää lapsille mukavia leikkejä, vaikka niitä vanhoja mitä itsekin olette leikkineet lapsina. Koska tärkein osa tunnelmaa on yhdessäolo!

Tässäpä muutamia kuvia.(Tunnelma ei ole niin jännittävä johtuen kameran salamasta.)








Ilman salamaakin onnistui yksi kuva :)


Ps: Hämähäkkileivosten koristelun hoiti ketunpoika. Antakaa lasten siis osallistua touhuun.
Tällä teemallahan voi järjestää vaikka syntymäpäivät :)

2 kommenttia:

Piristit juuri päivääni kommentoimalla :)