Tervetuloa seurailemaan Ketunpojan ja sen Emon yhteisiä ja vähemmän yhteisiä tuotoksia kädentaitojen ja muun puuhailun saralla.
Blogi sisältää myös pohdintaa elävästä elämästä, valokuvia ja kiinanharjakoiran hännän heilutusta. Myös Ketunpojan isukki vierailee blogissa silloin tällöin.
Ai niin, sitten vielä: Kuvat ovat omiani, jos en muuta ilmoita. Ethän kopioi kuviani ilman lupaa!(Tämähän on tietysti kaikille selvä asia entuudestaan..eikös juu.)

sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Pertti-pinjata alias Masa-muumio

Ensin Isukki puhalsi suuren ilmapallon. Sen jälkeen ilmapallon pinnalle liimattiin vesi-erikeeper seoksella (50/50 suhteella lotrattua) sanomalehtisuikaleita ristiin rastiin. Ripustusnarut laitettiin ensimmäisen ja toisen kerroksen väliin ja liitosta vahvistettiin muutamilla ylimääräisillä kerroksilla sanomalehteä. liisterilillinki olisi ehkä ollut miellyttävämpää ainetta tähän hommaan, mutta sillä mentiin mitä oli.

Kerroksia tuli useampia ja pintakerrokseksi valkoista piirustuspaperia. Ehkäpä neljä kerrosta olisi ollut sopiva, minulla nimittäin kerroksia taisi tulla liikaa... Kerroksia tein yhden kerrallaan, koska kuivuminen olisi muuten kestänyt todella kauan...Pinjatan yläosaan leikkasin sen kuivuttua (melkein kuivuttua...) pyöreän täyttöaukon  askarteluveitsellä. Sen jälkeen piirtelin kuviot pintaan. En siis päällystellyt millään kreppipaperihässäkällä. Lopuksi pinjata täytettiin karamelleilla ja lasten leikkitatuoinneilla. "Palkinnot" pistin pieniin pusseihin, jotta kaikki saisivat omansa ja mikään ei menisi likaiseksi/märäksi. Joitain irtokarkkeja pistettiin vielä pussien lisäksi pinjatan sisälle, että tulisi jotain taskarilla etsittävääkin.(Paperilla päällystettyjä tietenkin)
Lasten leikkiessä sisällä mm. silmämurhaajaa kävin "piilottamassa" pinjatan viereisen koulun pihaan.

Siellä se sitten killui odottaen etsijöitään.
Ideana oli silmät suljettuna, Isukin ensin pyöräytettyä lyöjää pari kertaa ympäri, lyödä pinjataa puukepukalla.

Mutta vaikka lapset kuinka mätkivät, ei pinjata hajonnut. Kannustushuudot raikuivat pihalla, kun jokainen vuorollaan mätkäisi voimiensa tunnossa. Lopulta ripustusnarut pettivät...(Siis suosittelen käyttämään jotain kunnon narua. Itse en ajatellut pidemmälle vaan käytin villalankaa..)


Pinjatalle löydettiin kuitenkin paikka, josta sitä saattoi mätkäistä ilman naruja. Tosin viimeisen kuoloniskun sille antoi Isukki poikien hurjan huudon kannustamana. Rikki se siis saatiin lopulta. (Pojat tosin väittivät minun laittaneen paperin sekaan rautaa :D )

Lopuksi pojat leikkivät tuikkista ja tavallista piilostakin pihalla. (Ennen hakua tosin käytiin vielä tankkaamassa tortillaa ja aivohyytelöä ym.)

Aivohyytelöstä vielä uusintakuva tässä. Joissain ohjeissa hyytelö on tehty maitopohjaiseksi ja "täytetty" hillolla. Kannattaa googlailla, jos kiinnostuit :)
Sellaiset juhlat siis meillä tällä kertaa.

2 kommenttia:

  1. Hauskaa! Olinkin ihan unohtanut nuo pinjatat.

    VastaaPoista
  2. Pinjatan menestys oli itselleni lopulta yllätys. Lapset olivat kovin innoissaan, vaikka tekijä ensikertalaisena teki huonot ripustusnarut ja hieman liian kestävän kuoren...
    Pääsivätpähän kaikki kunnolla mätkimään :)

    VastaaPoista

Piristit juuri päivääni kommentoimalla :)